Gebruik strokorrels

Strokorrels zijn een stalbedekking gemaakt van 100% zuiver gehakseld tarwestro. Het gehakselde tarwestro wordt onder hoge temperatuur geperst tot een cilindervormige korrel (en daarom wordt het ook wel stropellets genoemd). Door de hoge temperatuur tijdens dit proces zijn de strokorrels vrij van schimmels en kiemen. De stropellets zijn gemakkelijk en vrij van stof te verdelen in de stal. Na aanraking met vocht vallen de korrels uit elkaar tot een zacht stalbed. Groot voordeel van strokorrels is dat ze geurvrij en smakeloos zijn en eigenlijk niet worden gegeten door dieren. 

De 6 mm korrel bestaat uit gemalen tarwestro en kan daardoor ook heel veel vocht opnemen. Het is niet alleen het materiaal wat vocht opneemt maar ook de mate van bewerken. Hoe kleiner het materiaal hoe meer vocht deze opneemt. Dus weinig structuur in het strooisel is niet alleen belangerijk voor de vochtopname maar ook, gaat het dier er van eten ? 6 en 8 mm kan best voor een paard gebruikt worden, grotere korrel hebben een grovere structuur dus zal deze eerder gegeten worden. Deze grote korrel wordt ook gebruikt als structuur vervanger in diervoeding 

Voordelen strokorrels

 100% gemaakt van stro, zonder bindmiddelen of andere stoffen.
 Hoog absorptievermogen van 300% – 350% aan vocht.
 Composteert binnen 8 weken.
 Minder grote mesthoop (< 75% t.o.v. lang Stro en <40% t.o.v. Houtkrullen).
 Geen problemen met mestafvoer.
 Vrij van Schimmels en bacteriën.
 Milieuvriendelijk, gemaakt van samengeperst gehakseld tarwestro.

Gebruiksaanwijzing Strokorrels

Voor een lege paardenbox van 10m² begin je met een hoeveelheid van ongeveer 100kg pellets, meer instrooien de eerste keer kan ook . 

  1. Verdeel 6 a 8 zakken stropellets gelijkmatig over de stalvloer.
  2. Wanneer u nog droog oud strooisel in de stal heeft gewoon laten liggen
  3. Normaal gesproken eten paarden de pellets niet, maar mocht u hiervoor bang zijn besprenkel ze dan met wat azijn.
  4. De pellets worden vervolgens vochtig en vallen uit elkaar, waardoor het volume in de stal toeneemt.
  5. Dagelijks dienen de mestballen verwijdert te worden en de stalbedekking wat te worden opgeschud. Het opschudden zorgt ervoor dat alle pellets volledig uit elkaar vallen, wat het absorptievermogen van de korrels bevordert.
  6. Wekelijks de verzadigde plekken verwijderen en aanvullen met een emmer nieuwe stropellellets. Stropellets
Het goedkoopste en beste strooisel op dit moment